محل تبلیغات شما

دلیل کروی بودن حباب :

آب به هر شکلی که باشد خاصیتی به نام کشش سطحی» دارد. این خاصیت باعث می‌شود بالاترین یا بیرونی‌ترین لایه‌ی آب درست مثل یک ورقه‌ی آهن‌ربایی عمل کند. به همین دلیل است که وقتی دو قطره آب (یا دو مقدار متفاوت از آب روی زمین) به هم نزدیک می‌شوند، دوست دارند به هم بچسبند و یکی شوند.
همین‌طور وقتی یک بخشی از آب جدا می‌شود، همین نیرو نیز وجود دارد. مثلاً وقتی قطره‌ی آب از شیر می‌چکد، اول نیروی کشش سطحی تا جایی که توان دارد نمی‌گذارد بخشی از آب جدا شود، در این لحظه قطره‌ی آب به صورت کشیده است، ولی وقتی این نیرو نمی‌تواند جلوی نیروی جاذبه‌ی زمین مقاومت کند، قطره‌ی آب از بقیه جدا شده و می‌چکد. در آن قطره‌ی آب هم مقداری کشش سطحی وجود دارد. همین کشش سطحی باعث می‌شود تا قطره‌ی آب موقع سقوط به سوی زمین، شکل گرد یا تقریباً کروی داشته باشد.
ولی کم‌کم نیروی جاذبه‌ی زمین با کشیدن آب به سمت خود باعث می‌شود تا قسمت پایینی قطره‌ی آب کشیده شود. در فضا چون نیروی جاذبه بسیار کم است، آبی که معلق می‌شود هم به دلیل نیروی کشش سطحی به صورت گرد و کروی است. حالا وقتی مقداری صابون به آب اضافه کنیم، نیروی کشش سطحی آب را کمتر می‌کنیم. در این حال، هوا به‌راحتی می‌تواند به داخل آب نفوذ کند.
به همین دلیل وقتی داخل حلقه‌ی حباب‌سازی که به آب صابون‌دار آغشته است فوت می‌کنیم، حباب درست می‌شود. با فوت کردن، هوا به داخل بخشی از آب رفته، همین باعث می‌شود لایه‌ی بسیار نازکی که هنوز مقداری کشش سطحی دارد تشکیل شود. همین کشش سطحی در آن لایه‌ی بسیار نازک (حباب) باعث می‌شود که حباب گرد یا کروی بماند.

تهیه وتنظیم :یوسف رحیمی(www.moallemshop.com)

منبع : معلم شاپ

کروی بودن حباب ها

خاطرات دوران مدرسه

نمونه سوالات هدیه چهارم

آب ,سطحی ,می‌شود ,کشش ,نیروی ,قطره‌ی ,کشش سطحی ,قطره‌ی آب ,باعث می‌شود ,از آب ,بخشی از

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

السلام علیک یا امیرالمومنین علیه السلام